Syndinstøga ligger på Syndin i Vestre Slidre i et idyllisk støl- og hytteområde noen få kilometer opp i åsen vest for Ryfoss i Vang i Valdres. Området har lange tradisjoner for stølsdrift, og er rikt på variert natur, vann, fjell og turstier.

Ola og Minda Horge bygde ny støl i 1963. De hadde da en liten kiosk og solgte rømmegrøt og vafler, servert i stua. I 1972 bygde de på til butikk. Fra -63 drev de også med scootertransport og hytteservice. Den gang måtte de kjøre alle varer til butikken inn med scooter. Rundt år 2000 overtok Randi og Andres driften, bygde nytt og fortsatte på samme måte som Ola og Minda, men med større butikk og kafe. Sommeren 2018 overtok dagens eiere stedet, og etter omfattende fornyelse det siste året er Syndinstøga bedre rustet enn noen gang før for å betjene områdets besøkende og hytteboere.

Syndinstøga har i dag både butikk, restaurant, selskapslokaler, pub og overnatting. Med et hyggelig vertskap og god kokk kan stedet by på kortreist mat, god service og en hyggelig stund over en kopp kaffe både ute og inne. Syndinstøga gir deg alt fra fjellvakker 17. mai-opplevelse til kurs i vinsmaking.

Den nyrenoverte fjellbutikken gir mulighet til å anskaffe både matvarer og andre praktiske produkter på en enkel måte når du er i området. Syndinstøga er områdets knutepunkt, og som servicesenter kan du her få tak i propan, bestille ved, få tilkjørt varer og bestille diverse andre vaktmestertjenester.

Både eiere og drivere har planer om videre utvikling av både tilbud, tjenester og kapasitet, slik at stedet best mulig kan betjene besøkende og beboere i området i årene fremover.

Eierskap

Tveitabru Holding AS ved Odd Magne Grythe og Terje Kjøs eier 60% av Syndinstøga, og Nyborg Industrier AS ved Ole Johan Eilertsen eier 40%.

Eierne har utbyggingsplaner for området. Målet er flere sengeplasser til utleie og hytter for salg.

Området

Syndin er et vakkert fjellområde i grensen mellom Vestre Slidre kommune og Vang kommune i Valdres. Området byr på gode naturopplevelser og mulighet for blant annet tur, fiske, sykling og ski. I tillegg er det kort veg til mange gode aktivitetstilbud i Valdres.

AVE5122